Ljustest blev ett helt ok självporträtt

Som några av er kanske sett på Instagram så tog jag ett självporträtt för någon dag sen, tänkte med det här blogginlägget förklara lite bakgrunden till det.

Läste en artikel för någon vecka sen på en sajt som heter PetaPixel där en känd fotograf vid namn Philippe Echaroux tagit några studioporträtt där han jobbade på en väldigt begränsad yta. Gillade verkligen bilderna och ville göra ett försök här hemma. 

Eftersom jag inte hade någon modell att jobba med så blev det att jag fick själv fick ställa upp i brist på annat :-)

Tycker resultatet blev helt ok, även om skärpan inte sitter till 100% vilket kan vara svårt att sätta när man tar självporträtt, sen hade jag velat vinkla ljuset lite annorlunda men på det stora hela tycker jag det blev rätt bra. Har inte gjort så mycket med bilden förutom att jag valde att göra den svartvit och lägga på lite skärpa.

Raka motsatsen till det här porträttet är ett annat självporträtt som jag tog för att testa min nya kamera, där jag har väldigt lite skuggor och kraftigt motljus som fräter ut bakgrunden. 

Gillar båda bilderna även om de fyller lite olika syften.