Fullblodsmåne

I natt inträffade den så kallade Fullblodsmånen som bara har inträffat fem gånger under 1900-talet, och nästa gång det inträffar är först 2033.

Hade ställt väckarklockan på 03.50, och var ute på Röbäcksslätten just efter 4-tiden. När man fotar månen vill man ha så lång brännvidd som möjligt, annars blir månen bara en liten prick. Samtidigt ville jag ta med lite omgivning, vilket inte visade sig vara helt lätt så jag fick gå en bra bit ut på slätten för att få med lite av omgivningen också. 

Fotade under ca 20-30 minuter innan jag packade ihop utrustningen och åkte till sjukhuset, då jag tänkte att det kunde bli några bra bilder med månen över Umeå. Men tyvärr låg månen inte riktigt som jag trodde, och det blev inte alls så bra som jag tänkte mig. Så här i efterhand skulle jag ha stannat kvar på slätten och tagit mer bilder där. 

Men det var otroligt härligt att vara ute på natten och fota, så det kommer jag absolut testa fler gånger.

Här kommer lite bilder från natten och morgonen.